בלוג

שעון דיגיטלי מול שעון אנאלוגי

הקידמה והשינויים הטכנולוגיים שמביאים פיתוחים שונים ככל שחולף הזמן לא פוסחים כמעט על אף תחום וביניהם גם על תחום השעונים. המהפכה הדיגיטלית שהתחילה כבר לפני שלושה עשורים הביאה טכנולוגיה חדשנית שהשיקה יכולות של הצגת שעה, טיימרים, סטופרים ועוד מגוון שימושים ומאפיינים באופן דיגיטלי שהחליפו את מחוגי השעון בספרות נומריות. המעבר הזה סימל סוג של מהפכה בהתייחסות לשעון המורה על הזמנים אך בכל זאת גם היום קיימים בשיא תפארתם שעוני מחוגים אנאלוגיים מסורתיים. הסיבה לכך נעוצה בהתייחסות השונה של כל מראה שעה עבור האדם. כשהוא מסתכל בשעון דיגיטלי הוא מקבל את תצורת השעה המדויקת כערך חד ערכי. לעומת זאת הצורה של הוראת שעה לפי מחוגים בשעון אנאלוגי מספקת מעבר לידיעת השעה גם את מיקומו של האדם ביחס למעגל הזמן היומי ומוסיפה מימד נוסף לעניין.

שימושים דיגיטליים
הביסוס של השימוש הנרחב בשעונים הדיגיטליים הגיע ונמשך גם היום בשל השימושים הרבים שהם מציעים לעומת שעון המחוגים המסורתי. מעבר להוראת השעה מאפשר השעון הדיגיטלי מדידת זמני ריצה, מדידת כמות קלוריות, נתוני דופק, בדיקת א.ק.ג.,זמני צלילה מתחת למים, הצגת עומק צלילה ועוד מגוון שימושים לספורט ומחנאות, פעילות ובריאות הגוף. ישנם שעונים המציעים אף עריכת יומן פעילות שבועי וחודשי וכמובן שעוני מחשבון שכולנו מכירים המשמשים לחישובים מתמטיים, אופציה לצפצוף, מדידת מזג האוויר, מדידת גבהים, שעון מעורר ועוד כך שניתן למצוא בו יתרונות רבים.

שומרים על המסורת
ועם כל אלה נחשבים עדיין דווקא השעונים האנאלוגיים ליוקרתיים ונחשקים במיוחד. הרצון לראות בשעון כמשהו מעבר למראה שעה שמסמל חשיבה מעט פילוסופית יחד עם אייקון האופנה והסטטוס שהוא מסמל השאיר את השעון האנאלוגי במעמד מכובד והוא ממשיך להוות את חוד החנית למרות הרדיפה הבלתי פוסקת של הטכנולוגיה אחריו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *