שעונים הם לא ממש כמו בגד שאפשר להשליך על הגוף ולראות אם הוא מתאים, מדובר בפריט לבוש שאפשר לבחור גם ב"שלט רחוק" דרך האינטרנט ולהזמין הבייתה דרך האמצעי הטכנולוגי שנקרא "מערכת סליקה" באמצעות האינטרנט. ישנם שעוני יד מכל הסוגים והמינים ברחבי הרשת, ולכל אחד יש מחיר שונה – זה נע בין עשרות שקלים לעשרות ומאות אלפי שקלים. כאשר מחיר של שעון ממוצע הוא 500 שקלים למשל, הקונה הסביר יעדיף לעשות רגע לפני סקר שוק קל, ולאו דווקא להסתער באותו הרגע למטרה.
מה כדאי לעשות "רגע לפני"?
במידה ורוצים לבצע קניית שעונים באינטרנט מידי רשת שיש לה פריסה כלל ארצית, אפשר לפנות לחנות כדי לוודא כי באחת החנויות הסמוכות ישנו הדגם הרצוי ולסור לשם, למדוד אותו, לעמוד על כל הפונקציות שיש לו, לוודא כי יש לו תו תקן, לבקש לשנות לו מעט את אורך הרצועה על מנת שהוא ייענד בדיוק כפי שהוא אמור להיות, ואפשר אפילו לנסות ולהתמקח עם המוכר על המחיר.
מה אתה מצפה מהשעון?
אומרים כי מכונית אמורה להיות בת 4 גלגלית כדי למלא את הפונקציה העיקרית שלה: הסעה ממקום למקום. באמצע אפשר למצוא עוד תפנוקים ופונקציות שהתווספו עם השנים. כך גם שעונים. נוצרו שעונים שמותאמים לפעילויות ספורטיביות שונות, לנשים, לגברים, לחיילים – רצוי לחפש את השעון המתאים תחת הכותרת הנכונה ולשים לב שלעתים יכולה להיות חפיפה בקטגוריות – למשל בין שעונים לחיילים או שעונים ספורטיביים.
איפה מקבלים את השירות לאחריות?
אחרי שוידאתם כי לחברה שממנה אתם רוכשים שעון ישנו ותק וניסיון במכירת שעונים, רצוי לברר איפה מתקנים את השעון. שעון הוא מוצר בעל אורך חיים רב, וסביר להניח שתזדקקו לתקן את השעון או להחליף לו סוללה לאורך משך חייו לפחות פעם אחת.