לא פעם אני מוצאת את עצמי בתוך אמא צריכה לרענן מחדש את הגדרות הזמן בשביל הילדים שלי. "עד 8 אתם במיטה" כבר לא נשמע כל כך טוב בקיץ כשהערב רק הגיע ועד לפני חצי שעה היה אור. תמיד אני צריכה להסביר להם מדוע עליהם ללכת לישון מוקדם, או לקום בבוקר לגן ולבית הספר בעוד שמבחינתם האופציה הכי טובה היא להשאר לישון בבוקר וללכת לישון רק שמאד מאד עייפים בערב כי שיחקו עם חברים.
בעיני, כחלק מתהליך הגדילה ובשל המחויבות שלי כאמא הוא להסביר להם את ערך הזמן, ואין ספק שלכך נדרש שעון.
השעון בחייו של הילד יכול להגיע בכמה דרכים, אפשר לתלות לו שעון בחדר, ללכת איתו לחנות שיבחר שעון מקושט כפי שירצה, אפשר להכיר לו את מחוגי השעון שבאחד מהחדרים השונים בבית, השעון המוכר שתמיד היה שם מאז שנולד, אפשר להציע לו שעון ליד, נישא, כך שיוכל להראות לכל הילדים מה הדבר החדש שלמד. השעון בוגבו יכול להגיע בכמה אופנים, שעון נפתח של אחד מכוכבי הספורט שאוהב, או של סדרה מצויירת כלשהי, השעון יכול להיות שעון מחוגים או שעון דיגיטלי נחמד.
אין ספק שכניסתו של הזמן ודרכו גם של השעון, הינו חיובי הן לאם והן לילד לפני הפסיכומטרי. בצורה כזו ניתן להכניס כללים חדשים לבית, תוך כדי הבנה של הילד מתי יש לבצע כל דבר, מתי זה נחשב "מאוחר" וצריך ללכת לישון ומתי לקום אל הגן והבית ספר. חשיבות הזמן בחייו של הילד תקנה לו גם ערכים שונים. כמה זמן אפשר לבזבז על כל דבר. שעון יספק לו את הצרכים האלה ולכן מאד מומלץ לרכוש שעון יד כבר בגיל מוקדם או לבצע היכרות של הילד עם השעונים השונים בבית. בהצלחה!